Eenzaamheid

In de loop van de tijd is onze gespreksgroep regelmatig het thema ‘eenzaamheid’ aan de orde geweest, met onderwerpen als:

  • Er niet bij horen. Weten dat je in een verkeerd lichaam zit, heeft ingrijpende gevolgen. Je ziet eruit als een meisje, maar je voelt je niet (echt) thuis bij de meisjes; maar je hoort ook niet (echt) bij bij de jongens. En omgekeerd. Vaak word je gepest, met alle gevolgen voor later.
  • Met een groot geheim rondlopen. Eerst weet je niet wat er met je aan de hand is, je hebt het gevoel anders te zijn dan anderen. J├íren lang loop je met een groot geheim rond. Op den duur kom je ermee voor de dag. Maar dan? Wat zullen ze denken? Zullen mijn ouders, mijn vrienden, mij begrijpen, mij steunen? Of…?
  • Geopereerd en dan…? Opluchting? Voor de een wel, voor de ander niet. Eindelijk heb je het lichaam dat je gewild hebt, maar niet volledig. Je kunt niet voluit man of vrouw zijn, je kunt niet van seksualiteit genieten zoals mannen die met het lichaam van een man geboren zijn of vrouwen die met het lichaam van een vrouw geboren zijn. Een seksueel orgaan is in het beste geval een geslaagde constructie. Is deze beperking de belangrijkste drempel voor aangaan van een relatie?
  • Relaties: Kan dat vanuit christelijk standpunt? Maar hoe gaat dat dan? Wanneer vertel je wat er bij jou gaande is? Wat zijn in een relatie de reacties op je anders zijn?

 
Wellicht herkent u als surfer op onze site deze onderwerpen. Wie eerst per mail hierover wil doorpraten, is via de link ‘Contact’ van harte welkom. Eventueel zijn ook persoonlijke gesprekken te regelen.